Eyes header 2

KLEIN AGTEVELD

DAGBESTEDING KLEIN AGTEVELD

Dagbesteding Klein Agteveld is een dagbesteding, gericht op ontwikkeling en leren.

Wij bieden dagbesteding aan jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen die zich prettig voelen in een (werk) omgeving met een mix van jong en ouder. Met name bedoeld voor hen die niet (volledig) naar school of (vrijwilligers)werk kunnen gaan door trauma's, aanpassingsgedrag, angsten, overprikkeling, ASS, ADD, ADHD en/of psychosomatische of psychische klachten. Deze stoornissen doen zich soms voor in combinatie met hoogbegaafdheid. 

Dit doen wij op een klein bedrijventerrein in Achterveld, grenzend aan de weilanden. Hier hebben we een pand met diverse ruimten, waaronder (geluidsarme) kantoren, een grote keuken met eetruimte en een werkplaats. Hier verhuren we e-choppers en Fat Bikes. De jongeren draaien mee in alle processen die je je maar voor kunt stellen. Zo kan elke jongere nieuwe vaardigheden opdoen die bij hem of haar passen.

Binnen de dagbesteding vinden we het belangrijk om maatschappelijk betrokken te werken. Zo gaan we één keer per maand oud papier ophalen bij inwoners die dit niet zelf meer kunnen en dit naar de oud papier container brengen van de plaatselijke muziekvereniging.

Naast maatschappelijk betrokken is mentale en fysieke gezondheid belangrijk. Twee keer per week hebben de jongeren de mogelijkheid om mee te gaan sporten bij een sportschool in de buurt. Sporten is niet alleen fysiek heel gezond maar ook mentaal!

De werkwijze van klein Agteveld

Klein Agteveld heeft voor de jongeren een duidelijk doel voor ogen:

  • het leren functioneren in groepsverband;
  • rekening leren houden met anderen;
  • het oefenen van sociale vaardigheden;
  • leren van nieuwe vaardigheden.

We beschikken over twee panden met diverse ruimten, waaronder (geluidsarme) kantoren, een grote keuken met eetruimte en een werkplaats. Hier verhuren we e-choppers en Fat Bikes. De jongeren draaien mee in alle processen die je je maar kunt voorstellen. Het tweede pand bevindt zich op loopafstand. Hier zijn vier ruimtes met bijvoorbeeld: sorteren, bouwen en nieuwe pakketten maken van Lego, demonteren van fietsen en andere zaken en een creatieve ruimte. Daarnaast helpen we regelmatig met klussen, zoals kleine verhuiszaken of montage van kasten, bedden enz. Zo kan elke jongere nieuwe vaardigheden opdoen die bij hem of haar passen. We bieden hierin zoveel mogelijk maatwerk en laten de taken zoveel mogelijk aansluiten bij de leerdoelen van de jongere.

In de wintermaanden worden er lesmomenten georganiseerd waarin de jongeren les krijgen in het onderhoud en de reparatie van de e-choppers en Fat Bikes. Ook worden er kookworkshops gegeven waarbij de jongeren oefenen met kookvaardigheden. Ook het maken van een planning, boodschappen doen en het koken binnen een budget komen voorbij.

Nuttig bezig zijn draagt bij aan een voldaan gevoel, geeft structuur aan de dag en week en een gelegenheid om in contact te komen met anderen.

We willen de jongeren die bij ons komen een plek bieden waar ze zich veilig voelen en zich naar hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We bieden een fysieke en sociale omgeving waarin heel veel kan, maar niet alles. De ruimte van de één wordt begrensd door die van een ander. Grensoverschrijdend gedrag, waardoor de veiligheid of een ander in het gedrang komt, wordt niet getolereerd. We hechten aan duidelijkheid en treden in die gevallen corrigerend op.

We stellen samen een zorgplan op met persoonlijke leerdoelen, gericht op de ontwikkeling die de jongere zelf graag wil maken. De dagbesteding is open van maandag tot en met vrijdag, van 09.30 tot 15.30 uur. We bespreken samen hoeveel dagen of dagdelen iemand graag wil komen. Zowel hele als halve dagen zijn mogelijk.

Klein Agteveld is dagbesteding en geen school. Wij richten ons op het algemeen welbevinden van de jongeren en jong-volwassenen en het is ons doel om school/(vrijwilligers) werk weer op te bouwen. Dit gebeurt echter altijd in overleg en in het belang van jongere/jong-volwassene. Als er vragen liggen op het gebied van onderwijs, dan denken we graag mee hoe we hier invulling aan kunnen geven. Er is voldoende ruimte en materiaal om in rust (zelfstandig) aan school te werken.

Insluitingsgronden

Al onze jongeren hebben interesse in één of meerdere werkgebieden binnen de dagbesteding. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alle voorkomende werkzaamheden.

Uitsluitingsgronden

Omdat we met een kwetsbare doelgroep werken, hebben wij duidelijke regels ten aanzien van agressie. Fysiek agressief gedrag tegenover anderen wordt niet getolereerd. Ook nemen wij geen jongeren aan of behouden wij ons het recht voor om afscheid te nemen van jongeren die een ongewenst voorbeeld geven aan anderen.

Financiering

De begeleiding wordt gefinancierd vanuit ZIN (zorg in natura) als daarvoor een indicatie is af gegeven door het wijkteam of via de WMO. Ambulante begeleiding Klein Agteveld is aangesloten bij Coöperatie Boer en Zorg.

Contact

Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoonnummer: 06-20414609

Openingstijden en dagen

Maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 15.30 uur. Indien andere tijden beter passen bij een deelnemer, dan denken we graag mee. Zowel hele als halve dagen zijn mogelijk.